Kycklinggryta 4 port
4 kycklingfilèer
½ purjolök
1 paprika (valfri färg)
1 tsk curry
3 tsk paprikapulver (mild)
½ tsk mellanmalen svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
ca 1 tsk soja
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde (gärna matlagnings)
1 liten burk majs
1 tsk torkad persilja
salt
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar. Skär purjo och paprika i bitar eller strimlor och stek de för sig. Blanda ihop kyckling och grönsaker. Tillsätt curry, paprikapulver, svartpeppar och tomatpurè. Rör om noga och låt det fräsa ihop en stund. Tillsätt kycklingfond, lite soja, creme fraiche och grädde. Låt det stå och småputtra under lock i minst 15 min. Tillsätt majs och persilja och smaka ev av med salt. Servera med kokt ris och sallad.
No comments:
Post a Comment