Tuesday, February 21, 2012

Indisk kycklinggryta



 
Hittade ett recept på Tasteline som verkade gott så efter lite ändringar testade jag och jajemän, det blev jättegott!
4 portioner
olja till stekning
3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek
1 liten burk cocosmjölk, ca 200 g
en näve sockerärtor
4 portioner ris, t ex basmati
Kryddsås:
100 g cashewnötter
400 g passerade tomater
2 msk rapsolja
2 msk riven ingefära (går säkert med torkad mald också)
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 klyfta vitlök
Mixa alla ingredienserna till kryddsåsen med en mixerstav eller i en vanlig mixer tills det blir en jämn sås. Sätt på riset och skiva kycklingfiléerna i ganska tunna skivor. Bryn dem så de får lite färg och lägg sen i sockerärtorna, kryddsåsen och cocosmjölken. Låt puttra en stund och sen är det klart! Mums!

No comments:

Post a Comment